Виробництво

• У 1 кварталі компанії Smart Energy видобули 95,7 млн м3 газу

У 1 кварталі 2021 року компанії групи Smart Energy сумарно видобули 95,7 млн м3 газу та 8,3 тис. т конденсату, втримавши обсяг видобутку газу на минулорічному рівні. Відмінність показника по газу від аналогічного 2020 року (96,3 млн м3) зумовлена, перш за все, меншою кількістю календарних днів у звітному періоді цього року*. Також група виробила 2 561 т скрапленого пропан-бутану, що на 18,6% більше за аналогічний показник минулого року.

• Enwell Energy збільшила на 6,5% середньодобовий видобуток у 2020 році

Британська компанія Enwell Energy plc, що входить до групи Smart Energy, оголосила виробничі та фінансові аудійовані результати за 2020 рік. Так, компанія наростила сукупний середньодобовий видобуток вуглеводнів на майже 6,5%, а дохід компанії, зважаючи зниження ціни на газ впродовж року, зменшився на 15%, про що інформує офіційне повідомлення Enwell Energy для Лондонської фондової біржі AIM.

• Smart Energy запустила свердловину №25 на Свиридівському родовищі

Британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, ввела в роботу свердловину №25 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.).

• Smart Energy розпочала буріння нової свердловини на Свиридівському родовищі

23 лютого британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини №29 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.).

• Верховний Суд України підтвердив законність спецдозволу Аркони

4 лютого Верховний Суд України (ВСУ) підтвердив законність видачі спеціального дозволу на видобуток вуглеводнів на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.) ТОВ «Аркона Газ-Енергія», що з березня 2020 року входить до групи компаній Smart Energy та є українським активом британської публічної компанії Enwell Energy. Таке рішення суду відкриває компанії можливість здійснювати повноцінну розробку родовища та остаточно зупиняє цей судовий процес проти неї.

• Виробничі результати групи Smart Energy за 2020 рік

Група компаній Smart Energy оголошує виробничі результати за 2020 рік.

• Спецдозволи на Мехедівсько-Голотовщинське та Свиридівське родовища продовжено

Представництво “Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед”, що в ходить до групи компаній Smart Energy, в листопаді та грудні 2020 року отримало продовження термінів дії спеціальних дозволів на користування надрами (видобування вуглеводнів) Мехедівсько-Голотовщинського та Свиридівського родовищ, що на Полтавщині. За рішенням Державної служби геології та надр їх дію продовжено на 20 років.

• Smart Energy запроваджує електронний підпис

З 2 листопада група компаній Smart Energy розпочинає використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) у рамках електронного документообігу. Це дозволить підприємствам групи вести двосторонній документообіг з партнерами та підрядниками виключно в цифровому форматі, без залучення паперових носіїв.

• Податки Smart Energy за 9 місяців склали 691,5 млн грн

За 9 місяців 2020 року компанії групи Smart Energy сукупно сплатили 691,5 млн грн податкових платежів, що на 36% менше за аналогічний показник минулого року. З цієї суми 302,6 млн грн складають рентні платежі до бюджетів усіх рівнів. До місцевих скарбниць з них перераховано 15,1 млн грн ренти.

• Група Smart Energy видобула 301 млн м3 газу за 9 місяців 2020

Група компаній Smart Energy оголошує виробничі результати за 9 місяців 2020 року. Загальний обсяг видобутку природного газу компаніями групи склав 301,1 млн м3, на 11,1% перевищивши видобуток за 9 місяців минулого року (271,0 млн м3).

• Enwell Energy наростила середньодобовий видобуток вуглеводнів на 19% у 3 кв. 2020 року

Британська компанія Enwell Energy plc, що входить до групи Smart Energy, оголошує виробничі результати за 3 квартал 2020 року. Так, за звітний період цього року компанія наростила сукупний середньодобовий видобуток вуглеводнів приблизно на 19% у порівнянні з 3 кварталом 2019 року, інформує офіційне повідомлення Enwell Energy для Лондонської фондової біржі AIM.

• Суд задовільнив апеляцію «Аркона Газ-Енергія»

Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції щодо визнання недійсним спеціального дозволу на видобуток вуглеводнів ТОВ "Аркона Газ-Енергія".

• Enwell Energy наростила середньодобовий видобуток

Британська компанія Enwell Energy plc, що входить до групи Smart Energy, оголошує виробничі та фінансові неаудійовані результати за 1 півріччя 2020 року. Так, за шість місяців цього року компанія наростила сукупний середньодобовий видобуток вуглеводнів на приблизно 8%, а дохід компанії зменшився на 21,1%, інформує офіційне повідомлення Enwell Energy для Лондонської фондової біржі AIM.

• «Аркона Газ-Енергія» підготувала майданчик для першої свердловини

Компанія «Аркона Газ-Енергія», що входить до групи Smart Energy та володіє спеціальним дозволом на розробку Свистунківсько-Червонолуцького родовища (Полтавська область), завершила підготовку майданчика для буріння першої свердловини. Самі роботи заплановано розпочати наприкінці 2020 року. Нова свердловина стане першою пробуреною на родовищі з 1994 року.

• «Аркона Газ-Енергія» подала апеляцію

Група Smart Energy, що входить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, повідомляє, що ТОВ «Аркона Газ-Енергія» (входить до Smart Energy) подало апеляційну скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду. Мета подання – скасування рішення Окружного адміністративного суду м. Києва за позовом ПАТ «Укрнафта» про визнання недійсним спеціального дозволу ТОВ «Аркона Газ-Енергія» (далі – Аркона) на видобуток вуглеводнів на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі.