Виробництво

• За 9 місяців компанії Smart Energy видобули 300 млн м3 газу

Група компаній Smart Energy оголошує виробничі результати за 9 місяців 2021 року.

• Smart Energy розпочала буріння нової свердловини на Свиридівському родовищі

Британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини №31 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.).

• Enwell Energy збільшила видобуток та дохід у 1 півріччі 2021 року

Британська компанія Enwell Energy plc, що входить до групи Smart Energy, оголошує виробничі та фінансові неаудійовані результати за 1 півріччя 2021 року. За шість місяців поточного року компанія наростила сукупний середньодобовий видобуток та виробництво на 8,2%, а дохід компанії збільшився на 66,4%, інформує офіційне повідомлення Enwell Energy для Лондонської фондової біржі AIM.

• Smart Energy розпочала буріння першої свердловини на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі

19 серпня британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини №4 на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.).

• Smart Energy модернізувала інгібіторне господарство в Полтавській області

Група компаній Smart Energy ввела в експлуатацію оновлене інгібіторне господарство на свердловині №61 Свиридівського родовища (Полтавська область). У рамках проведеної реконструкції тут було встановлено нову дотискувальну компресорну станцію (ДКС) та модернізовано майданчик для зберігання рідини глушіння свердловин.

• За перше півріччя компанії Smart Energy видобули 199 млн м3 газу

Група компаній Smart Energy оголошує виробничі результати за 1 півріччя 2021 року.

• Smart Energy впровадила програмне забезпечення Peloton

Група компаній Smart Energy завершила впровадження програмних продуктів канадського провайдера програмного забезпечення Peloton на своїх підприємствах. Це рішення допоможе відцифрувати всі виробничі дані компаній групи, що у свою чергу спростить доступ до великих масивів інформації, підвищить ефективність роботи з промисловими даними та забезпечить їх високу якість.

• Запаси Свистунківсько-Червонолуцького родовища оцінив міжнародний консультант

Британська публічна компанія Enwell Energy, що входить до групи Smart Energy та володіє, серед інших, спеціальним дозволом на користування надрами Свистунківсько-Червонолуцького газоконденсатного родовища (Полтавська область), провела оцінку запасів та умовних ресурсів вуглеводнів, які містить родовище.

• Smart Energy сплатила 327,6 млн грн податків за 1 квартал 2021 року

За 1 квартал 2021 року компанії групи Smart Energy сукупно сплатили 327,6 млн грн податків, включаючи 168,4 млн грн рентних платежів за користування надрами до бюджетів усіх рівнів. Відповідно, до регіональних скарбниць з ренти перераховано 8,4 млн грн. З цих коштів до бюджетів Полтавщини нараховано 3,8 млн грн, Харківщини – 4,6 млн грн.

• «Аркона Газ-Енергія» розпочала геофізичні дослідження

Компанія «Аркона Газ-Енергія», що входить до групи Smart Energy та володіє спеціальним дозволом на розробку Свистунківсько-Червонолуцького родовища (Полтавська область), розпочала дослідницькі роботи на своєму родовищі. За результатами досліджень буде уточнено розташування наступних проєктних свердловин, запланованих для подальшої розробки родовища.

• У 1 кварталі компанії Smart Energy видобули 95,7 млн м3 газу

У 1 кварталі 2021 року компанії групи Smart Energy сумарно видобули 95,7 млн м3 газу та 8,3 тис. т конденсату, втримавши обсяг видобутку газу на минулорічному рівні. Відмінність показника по газу від аналогічного 2020 року (96,3 млн м3) зумовлена, перш за все, меншою кількістю календарних днів у звітному періоді цього року*. Також група виробила 2 561 т скрапленого пропан-бутану, що на 18,6% більше за аналогічний показник минулого року.

• Enwell Energy збільшила на 6,5% середньодобовий видобуток у 2020 році

Британська компанія Enwell Energy plc, що входить до групи Smart Energy, оголосила виробничі та фінансові аудійовані результати за 2020 рік. Так, компанія наростила сукупний середньодобовий видобуток вуглеводнів на майже 6,5%, а дохід компанії, зважаючи зниження ціни на газ впродовж року, зменшився на 15%, про що інформує офіційне повідомлення Enwell Energy для Лондонської фондової біржі AIM.

• Smart Energy запустила свердловину №25 на Свиридівському родовищі

Британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, ввела в роботу свердловину №25 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.).

• Smart Energy розпочала буріння нової свердловини на Свиридівському родовищі

23 лютого британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини №29 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.).

• Верховний Суд України підтвердив законність спецдозволу Аркони

4 лютого Верховний Суд України (ВСУ) підтвердив законність видачі спеціального дозволу на видобуток вуглеводнів на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.) ТОВ «Аркона Газ-Енергія», що з березня 2020 року входить до групи компаній Smart Energy та є українським активом британської публічної компанії Enwell Energy. Таке рішення суду відкриває компанії можливість здійснювати повноцінну розробку родовища та остаточно зупиняє цей судовий процес проти неї.