Група Smart Energy розпочала реалізацію продукції через УЕБ

Компанії групи Smart Energy розширили можливості для продажу природного газу, газового конденсату і скрапленого газу та почали співпрацю із «Українською енергетичною біржою».

Пошук нових майданчиків для реалізації продукції та початок співпраці із УЕБ, в першу чергу, обумовлені нововведеннями у галузевому законодавстві, що відбулись минулого року. Зокрема, мова йде про рішення НКРЕКП внести зміни до Кодексу газотранспортної системи щодо добового балансування на ринку природного газу. Воно має набрати чинності із 1 березня 2019 року.

«Ми провели велику підготовчу роботу до переходу на добове балансування. І, відповідно, визначили для себе, що «Українська енергетична біржа» наразі є єдиним торговим майданчиком, який розробив потрібний функціонал, що задовольняє запити переважної більшості учасників ринку газу в умовах добового балансування. Відповідно, із початком впровадження цієї процедури  ми розраховуємо впевнено здійснювати реалізацію природного газу через УЕБ», - відмітила начальник відділу реалізації групи Smart Energy Анна Потапушкіна.

Наразі ж на «Українській енергетичній біржі» відбулись торги групи Smart Energy з продажу скрапленого газу.

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській області (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській області (компанія «Пром-Енерго Продукт»).