Regal Petroleum продовжує нарощувати видобуток вуглеводнів та покращувати фінансові показники

Британська компанія Regal Petroleum, яка входить до групи Smart Energy, за шість місяців 2019 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшила майже на 50% сукупний середньодобовий видобуток вуглеводнів, а дохід компанії виріс на 27%. Про це  йдеться у офіційному повідомленні для Лондонської фондової біржі AIM.

Так сукупний середньодобовий видобуток на родовищах у Полтавській та Харківській областях у 1 півріччі поточного року склав 4192 boepd проти 2790 boepd за шість місяців минулого року.

Дохід за звітний період склав 31,3 млн доларів, у той же час за відповідний період минулого року він становив 24,6 млн доларів.

Також у першій половині поточного року операційний прибуток склав 13,7 млн доларів, а прибуток до оподаткування – 13,3 млн доларів. За шість місяців 2018 року ці показники відповідно становили 44,5 млн доларів та 45 млн доларів, які включали у тому числі разову окрему операцію із відновлення знецінення активів на суму 34,5 млн доларів, що було обумовлено переоцінкою запасів вуглеводнів на Мехедівсько-Голотовщинському і Свиридівському родовищах у Полтавській області.

Капітальні вкладення за перше півріччя 2019 року склали 6,7 млн доларів. Більша частина цієї суми пов’язана із бурінням нової свердловини МЕХ-119. Джерелом капітальних вкладень стали власні кошти, отримані від операційної діяльності. З урахуванням наявних фінансових показників Regal Petroleum планує продовжити фінансування програми розвитку активів до кінця поточного року.

Зокрема, на Мехедівсько-Голотовщинському та Свиридівському родовищах у Полтавській області до завершення 2019 року компанія розраховує виконати наступні роботи: уточнення геологічної моделі; тестування та підключення свердловини MEX-119; проведення процедури інтенсифікації на свердловині MEX-120; початок буріння нової розвідувальної свердловини.

На Васищівському родовищі у Харківській області заплановані завершення обробки та інтерпретації нових даних 3D сейсміки; розробка нової геологічної моделі та початок планування нових свердловини.

Також на всіх родовищах очікується встановлення компресорного обладнання та подальша модернізація  потужностей з підготовки газу та газового конденстату, трубопровідної мережі та іншої інфраструктури.

Нагадаємо, раніше компанія оголосила про переоцінку запасів за системою PRMS на Васищівському газоконденсатному родовищі у Харківській області. Звіт показав істотне збільшення за категоріями 1Р та 2Р.

Regal Petroleum plc є публічною британською компанією, акції якої котируються на Лондонській біржі AIM. В Україні здійснює свою діяльність через Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» в Полтавській області та ТОВ «Пром-Енерго Продукт» в Харківській області, які володіють спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. Всі компанії входять до складу групи Smart Energy.

У свою чергу група Smart Energy входить до Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрямок Smart Energy, окрім активів Regal Petroleum, представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область).