Змагання з безпеки

12 лютого в рамках впровадження програми Near Miss у Представництві «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» пройшли змагання з безпеки «Дій безпечно». Мета заходу – привернути максимальну увагу до дотримання правил безпеки та сприяти поширенню відповідних знань у компанії та за її межами.

«Наші співробітники та їх безпека – це безперечний пріоритет у роботі компанії. Тому ми докладаємо максимум зусиль для організації безпечних умов праці і забезпечення співробітників усім необхідним для цього. Та безпека людини починається, перш за все, з неї самої. Знання її правил та усвідомлення їх значення в повсякденному житті – це питання особистої свідомості», - поділився Олександр Паливода, начальник відділу охорони праці, навколишнього середовища та цивільного захисту Представництва «Регал Петролеум Лімітед Корпорейшн».

Змагання з безпеки на Полтавщині – перший такий захід у групі компаній Smart Energy. В них взяло участь п’ять команд, до яких входили різні фахівці: від працівників харчового блоку до інженерів. Учасники змагались у знаннях з пожежної безпеки, домедичної допомоги, в підготовці до газонебезпечних робіт, перевіряли свої знання та уважність при виборі справних інструментів та виявленні потенційно небезпечних ситуацій. Знання та вправність команд оцінювало журі, до складу якого увійшли Генеральний директор групи компаній Smart Energy Сергій Глазунов, директор департаменту з управління персоналом Smart Energy Світлана Франкова та директор департаменту охорони праці та навколишнього середовища Smart Energy Сергій Лоцкін, а також начальник відділу гірничого нагляду Державної служби України з питань праці в Полтавській області Максим Бандура. Свої оцінки та коментарі давали і тренери, що відповідали за завдання для команд, оцінювали швидкість, правильність та повноту дій учасників. За кожне завдання останні отримували певну кількість балів, а сумарний показник визначив місце у фіналі їх команд.

Окрім співробітників Представництва «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед», представників інших компаній групи та державних органів, захід відвідали і старшокласники місцевої школи. Вони отримали змогу не лише відповісти на нескладні тематичні питання та виграти пам’ятні призи, але й також розпитати фахівців з кожного напрямку і навіть спробувати професійне спорядження в дії.

Змагання з безпеки «Дій безпечно» пройшли в рамках упровадження програми Near Miss, яке Smart Energy розпочала у 2019 році з метою підвищення рівня безпеки праці на своїх підприємствах. Програма передбачає запуск системи визначення потенційно небезпечних випадків по групі компаній з метою їх попередження або повного уникнення. Вона включає в себе запуск електронного реєстру потенційних небезпек, проведення тренінгів, майстер-класів для співробітників, аудиторів та партнерів групи, змагань з безпеки.

«Це не просто додатковий моніторинг – це свого роду філософія. Вона передбачає, що кожен працівник небайдужий до навколишніх подій. Таким чином, він може впливати на потенційні ризики та запобігати небезпечним ситуаціям», - прокоментував програму Сергій Глазунов.

Regal Petroleum plc є публічною британською компанією, акції якої котируються на Лондонській біржі AIM. В Україні здійснює свою діяльність через Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» в Полтавській області та ТОВ «Пром-Енерго Продукт» в Харківській області, які володіють спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. Всі компанії входять до складу групи Smart Energy.

У свою чергу група Smart Energy входить в Смарт-Холдинг, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрямок Smart Energy, окрім активів Regal Petroleum, представлено газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область).