Smart Energy збільшила середньодобовий видобуток газу на 7,8% у 1 кв. 2020

У 1 кварталі 2020 року компанії групи Smart Energy збільшили сумарний середньодобовий видобуток газу на 7,8% у порівнянні з аналогічним показником 2019 року: з 981 тис. м3/добу до 1,06 млн м3/добу. Середньодобовий видобуток конденсату по групі в звітний період досяг фактично 0,1 тис. т/добу, збільшившись на 6,3%.

У 1 кварталі 2020 року компанії групи Smart Energy сумарно видобули 96,3 млн м3 газу та 8,8 тис. т конденсату. Тож, приріст видобутку склав 9,0% для газу та 7,5% для конденсату проти показників 1 кварталу 2019 року (88,4 млн м3 і 8,2 тис. т відповідно). Також група виробила 2 160 т скрапленого пропан-бутану, що на 1,8% менше за аналогічний показник минулого року.

«Завдяки професійній роботі наших фахівців та загальній стратегії групи ми продовжуємо нарощувати видобуток вуглеводнів, а з ним і посилювати енергонезалежність нашої держави. Водночас, за нинішніх обставин карантинних обмежень, низької ціни на вуглеводні та зниження попиту на ресурс через посилення економічної кризи – це дається дедалі важче. Тож, сьогодні газовидобувники також потребують підтримки з боку держави, зокрема законодавчих змін, які б сприяли інвестиційній привабливості галузі та дозволили продовжити її розвиток», - зазначив генеральний директор групи Smart Energy Сергій Глазунов.

Українські активи британської Regal Petroleum

Поштовхом для збільшення видобутку з родовищ компанії в Полтавському регіоні стало введення в роботу в 2 півріччі 2019 року свердловини №119 на Мехедівсько-Голотовщинському родовищі. Водночас, на показники Васищівського родовища в Харківський області негативно вплинуло зменшення продуктивності свердловини №10 Васищівська. Для підтримки видобутку та підготовки вуглеводнів на належному рівні та забезпеченні експлуатації свердловин Васищівського родовища в 1 кварталі 2020 року введено в експлуатацію нову компресорну установку.

У звітний період Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» завершило буріння нової свердловини №54 на Свиридівському родовищі. Наразі проходять підготовчі роботи до її випробовування. Введення свердловини в роботу заплановано на 3 квартал 2020 року.

У березні британська компанія розширила свою присутність на Свистунківсько-Червонолуцьке родовище (Полтавська область) через придбання ТОВ «Аркона Газ-Енергія» і протягом наступних 12 місяців планує розпочати тут буріння першої свердловини.

«Укргазвидобуток»

Наприкінці 1 – початку 2 кварталу 2020 року ПрАТ «Укргазвидобуток» відновило експлуатацію двох свердловин після КРС на Островерхівському родовищі в Харківській області. Це дозволило наростити середньодобовий видобуток газу на 75 тис. м3/добу у поточному році.

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Regal Petroleum (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» та ТОВ «Аркона Газ-Енергія») з активами в Полтавській області і Харківській області (компанія «Пром-Енерго Продукт»).