Група Smart Energy вийшла на 1 млн кубометрів добового видобутку газу

Група компаній Smart Energy досягла важливої ​​стратегічної мети 1 мільйон кубометрів добового видобутку газу.

Це стало можливим завдяки реалізації цілого ряду успішних проектів з буріння та КРС. Крайнім з них став проект з проведення капітального ремонту (розконсервування) свердловини №1 на Островерхівському газоконденсатному родовищі в Харківській області. Дана свердловина знаходиться на ліцензійній ділянці компанії «Укргазвидобуток» (група Smart Energy) і належить державній компанії «Укргазвидобування», між якими укладено договір про співпрацю.

«Для нас вихід на 1 млн м3/добу означає початок нового етапу розвитку групи Smart Energy. Цей показник є стимулом для наших наступних не менше амбітних цілей і планів. Наша стратегія спрямована на подальший розвиток групи Smart Energy і сприяння досягненню Україною енергонезалежності. Наша професійна команда буде і далі втілювати в життя нові амбіційні проекти. Тільки на 2019 рік програма капітальних інвестицій передбачає вкладення в розмірі 1 млрд грн. Розраховуємо, що цьому сприятимуть і подальші законодавчі зміни, і проведення онлайн аукціонів, і об'єктивна поведінка державних органів, які прямо впливають на діяльність видобувних компаній. Змушений констатувати, що поки це не завжди так відбувається», - заявив генеральний директор групи компаній Smart Energy Сергій Глазунов.

Нагадаємо, на сайті Державної служби геології та надр України було опубліковано наказ №76 від 11.03.2019 про призупинення дії спеціального дозволу №5626 на користування надрами Васищівського газоконденсатного родовища. Власником цього дозволу є ТОВ «Пром-Енерго Продукт», яке працює в Харківській області і належить британській публічній компанії Regal Petroleum (входить в Smart Energy). У свою чергу, група Smart Energy вважає, що в діяльності активу британської компанії відсутні порушення, які могли б стати підставою для призупинення дії спецдозволу. У той же час, необґрунтовані дії Держгеонадр відобразилися на фінансовій стійкості Regal Petroleum і можуть завдати шкоди загальному інвестиційну клімату в Україні.

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській області (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській області (компанія «Пром-Енерго Продукт»).