Група Smart Energy сплатила 1,5 млрд гривень податкових платежів у 2018 році

За 12 місяців 2018 року компанії групи Smart Energy сплатили 1,5 млрд грн податкових платежів, що майже в 2 рази більше, ніж роком раніше (850 млн грн). При цьому більшу частину платежів складають рентні – понад 700 млн грн. Також із загальної суми податків понад 60 млн грн було сплачено до місцевих бюджетів.

«Група Smart Energy в повному обсязі виконала свої податкові зобов'язання перед бюджетами всіх рівнів. А значне зростання відрахувань безпосередньо пов'язано зі збільшенням обсягів видобутку вуглеводнів. Хочу відзначити, що цьому, безумовно, сприяли ті законодавчі зміни в галузі, які відбулися раніше. Це і зниження рентних ставок, і введення стимулюючих 12% для нових свердловин, і делерегуляція. Ми бачимо пряме підтвердження правильності прийнятих рішень. І щоб зберегти цю тенденцію, ми розраховуємо на подальші кроки з боку держави щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні, забезпечення прозорості та відкритості всіх процесів в галузі. Найближчою важливою подією має стати проведення міжнародних нафтогазових аукціонів», – зазначив генеральний директор групи компаній Smart Energy Сергій Глазунов.

Крім того, в 2018 році компанії групи додатково виділили 2,9 млн гривень на різні соціальні проекти в регіонах, де здійснюють свою діяльність.

Зокрема, Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» перерахувало 1,65 млн гривень на розвиток соціальної інфраструктури Лохвицького та Чорнухинського районів в Полтавській області. Серед проектів, які були реалізовані: співфінансування ремонту дитячого відділення Лохвицької райлікарні, ремонту водопроводів у селах Яхники, Безсали, Жабки, Дереківщіна, ремонту Будинку культури в Харківцях, школи і дитячого садка в Заводському, підтримка місцевих юних спортсменів тощо.

Компанія «Укргазвидобуток», яка працює в Харківській області, виділила 710 тис. гривень. На цю суму вдалося реалізувати ряд важливих соціальних ініціатив: участь у співфінансуванні проекту «Безпечна громада» в с. Рокитне, облаштування дитячого майданчика та ремонт дорожнього покриття в селах Яковлівка і Ржавець, закупівля спортивного інвентарю та форми для дитячої футбольної команди, а також фінансова допомога в проведенні Велодня в Новій Водолазі.

У свою чергу харківська компанія «Пром-Енерго Продукт» виділила 550 тис. гривень допомоги громадам. Таким чином, вдалося продовжити проект з установки вуличного освітлення на території Введенської селищної ради, відремонтувати підлогу в Введенському навчально-виховному комплексі, закупити звукове обладнання і матеріали для ремонту щитової і електропроводки в Тернівському НВК, оплатити поїздку місцевого фольклорного ансамблю «Берегиня» в Латвію для участі в міжнародному фестивалі «Єднання культур».

Також «Укргазвидобуток» і «Пром-Енерго Продукт» підтримали програму розвитку національно-патріотичного виховання дітей «Пласт» в Харківській області та благодійний проект «Класична феєрія».

Нагадаємо, компанії групи Smart Energy увійшли в ТОП-100 найбільших платників податків за 2018 рік за версією Офісу великих платників ДФС.

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській області (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській області (компанія «Пром-Енерго Продукт»).