Група Smart Energy збільшила видобуток газу на 40% в першому півріччі 2019 року

Компанії групи Smart Energy сукупно видобули 181 млн м3 газу за 6 місяців поточного року, що на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року (129 млн м3).

Крім того, група збільшила сукупний обсяг видобутку газового конденсату на 58%. Цей показник склав 16,1 тис. тонн, водночас в минулому році він залишався на рівні 10,2 тис. тонн.

Виробництво скрапленого пропан-бутану зросло на 47% до 4,1 тис. тонн. В аналогічному періоді минулого року обсяг виробництва склав 2,8 тис. тонн.

«Ми продовжуємо реалізовувати виробничу програму та планово нарощуємо обсяги видобутку. Зокрема, на Островерхівському родовищі в поточному році проведено капітальний ремонт свердловин №1 і №21. Крім того, зараз ми бачимо результати проектів, реалізованих в другій половині минулого року. Серед них введення в експлуатацію свердловин №10 на Васищівському родовищі та №12 на Свиридівському родовищі», - зазначив генеральний директор групи Smart Energy Сергій Глазунов.

Нагадаємо, група компаній Smart Energy в березні поточного року досягла 1 мільйону кубометрів середньодобового видобутку газу. Також в 1 півріччі 2019 року закінчена 3D-сейсміка на Васищевському родовищі. Наразі завершується інтерпретація матеріалів, за результатами якої буде уточнена подальша програма буріння на даній ліцензійній ділянці. Крім того, продовжується буріння свердловини №119 на Мехедівсько-Голотовщинському родовищі.

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській області (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській області (компанія «Пром-Енерго Продукт»).