Британська Regal Petroleum збільшила видобуток вуглеводнів у 2019 році

Британська компанія Regal Petroleum, що входить до групи Smart Energy, збільшила на 26% сукупний середньодобовий видобуток вуглеводнів до 4 263 boepd у 2019 році з 3 391 boepd у 2018 році.

Зокрема по активах Regal Petroleum отримала наступні виробничі результати:

Родовища

225,0

4,263

3,391

Водночас, за підсумками 2019 року дохід компанії склав 55,9 млн дол., зменшившись на 15% у порівнянні з показником 2018 року (66,1 млн дол.). Це обумовлено значним зниженням цін на вуглеводні у порівнянні з 2018 роком:  газ – на 33%, конденсат – на 19% та скраплений пропан-бутан – на 14%. Компанія також отримала операційний дохід у розмірі 21,1 млн дол., чистий прибуток склав 12,2 млн дол.

«2019 рік був вдалим для операційної діяльності Regal Petroleum. Рекордний видобуток з Мехедівсько-Голотовщинського, Свиридівського та Васищевського родовищ дозволив компенсувати вплив на результати компанії низької ціни на ресурс. Водночас Рада Директорів вірить, що придбане в березні цього року ТОВ «Аркона Газ-Енергія» підсилить наші виробничі потужності вже із запуском першої свердловини, початок буріння якої заплановано на наступні 12 місяців. У новому фінансовому році ми очікуємо на подальші реалізацію нашої програми розвитку та покращення показників видобутку, а також зростання доходу в майбутньому. Уважно спостерігаємо за безпрецедентним перебігом пандемії коронавірусу COVID-19 і, хоча наразі ми не відчули матеріально її впливу, проте вжили та вживаємо заходів для забезпечення безпеки наших співробітників та громад, в яких працюємо», - прокоментував плани компанії Сергій Глазунов, генеральний директор Regal Petroleum plc і групи компаній Smart Energy.

Regal Petroleum plc є публічною британською компанією, акції якої котируються на Лондонській біржі AIM. В Україні здійснює свою діяльність через Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» та ТОВ «Аркона Газ-Енергія» в Полтавській області, а також ТОВ «Пром-Енерго Продукт» в Харківській області, які володіють спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. Всі компанії входять до складу групи Smart Energy.

У свою чергу група Smart Energy входить до Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрямок Smart Energy, окрім активів Regal Petroleum, представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область).