Група Smart Energy почала буріння свердловини в Полтавській області

Британська компанія Regal Petroleum, яка входить в групу Smart Energy, почала буріння нової розвідувальної свердловини №119 на Мехедівсько-Голотовщинському родовищі в Полтавській області.

Проектна глибина свердловини становить 4 850 метрів. Завершення буріння планується в третьому кварталі поточного року, а початок видобутку за умови подальших успішних випробувань в четвертому кварталі.

«Як і раніше, ми плануємо використовувати інноваційні технології буріння, кріплення та випробування свердловин, які вже успішно застосовували на попередніх проектах. Це дозволить нам якісно розкрити продуктивні горизонти та надійно експлуатувати об'єкт з оптимальними параметрами», зазначив технічний директор групи компаній Smart Energy Віктор Дудзич.

Як повідомлялося раніше, група Smart Energy відновила після капремонту експлуатацію свердловини №21 на Островерхівскому родовищі в Харківській області та досягла максимального добового видобутку газу за час роботи групи на рівні 960 тис. м3/добу.

Regal Petroleum plc є публічною британською компанією, акції якої котируються на Лондонській біржі AIM. В Україні здійснює свою діяльність через Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» в Полтавській області та ТОВ «Пром-Енерго Продукт» в Харківській області, які володіють спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. Всі компанії входять до складу групи Smart Energy.

У свою чергу група Smart Energy входить в Смарт-Холдинг, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрямок Smart Energy, окрім активів Regal Petroleum, представлено газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область).